16.9.2017. 13:17
0
Jusuf Nurkić izabran među 50 najboljih igrača u NBA
ESPN je posljednjih nekoliko dana objavljivao rezultate, već sada, tradicionalne ankete putem koje biraju najbolje NBA igrače u prethodnoj sezoni, prenosi agencija Patria.

Objavili su rezultate izbora Top 100 igrača. Među njima se našlo i ime jednog od dvojice bosanskohercegovačkih košarkaša koji igraju u najjačoj ligi svijeta.

Jusuf Nurkić zauzeo je 44. poziciju. Predvodnik Evropljana je Nikola Jokić, koji zauzima 16. poziciju.

Analitičar Fran Blinebury smatra da bi Nurkić slijedeće sezone mogao biti među igračima koji su najviše napredovali.

- Kada se Nurkić iz Denvera preselio u Portland, bio je to potez koji je donio korist za oba tima. U Denveru su morali da naprave više prostora za Jokića, ali Portland nikako nije pogriješio dovođenjem Nurkića u svoj roster. On je odlično dopunio šuterski tandem Lillard – McCollum, a takođe je i dobar asistent.

Nurkić je bio pravo double-double čudovište, sve dok se nije povrijedio zbog koje je propustio kraj ligaškog dela sezone. Vratio se tek u play-off seriji protiv Golden Statea gdje je imao epizodnu ulogu. Ipak, sa zdravim Nurkićem Portland ima šanse za snažan povratak – navode u analizi na sajtu NBA lige.

Zbog povrede je Nurkić otkazao i nastup u reprezentaciji, a ona ga je spriječila da nastavi sa dobrim partijama koje je pružao u dresu svog tima u kojem je imao prosjek 10,2 poena, 7,2 skoka i 1,9 ukradenih lopti po utakmici.

U sljedećoj sezoni je jedan od glavnih kandidata za titulu “Most improved player”, objavljeno na zvaničnom portalu NBA lige.

Mirza Teletović nije našao svoje mjesto u Top 100 igrača NBA lige.


(NAP/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.