17.12.2017. 8:35
0
Grobari se prisjetili Harisa Brkića, košarkaša Partizana koji je ubijen na parkingu prije 17 godina
Košarkaši Partizana savladali su MZT (112:94) u meču 12. kola ABA lige, čime su predvođeni novi trenerom Nenadom Čankom prekenuli niz od devet poraza u deset posljednjih mečeva u regionalnom takmičenju i Eurokupu, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

U jednom trenutku Grobari, navijači Partizana, su počeli da skandiraju ime pokojnog ljubimca Harisa Brkića, koji je ubijen 15. decembra 2000. godine.

Podsjećanja radi, Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i deseti je na vječnoj listi. Jedan je od najboljih strijelaca Partizana u historiji kluba. 

Dvanaestog decembra 2000. godine nepoznati napadač je pucao tri puta Brkiću u glavu na parkingu ispred dvorane Pionir u Beogradu. Košarkaš je od zadobijenih povreda preminuo tri dana kasnije. Još uvijek nije poznato ko ga je ubio.

Duel Partizana i MZT-a iz Skoplja u 12. kolu ABA lige bio je i debi novog trenera crno-belih Nenada Čanaka koji je na klupi zamijenio Miroslava Nikolića.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.