19.3.2018. 9:15
0
ABA liga: Gordić srušio Cedevitu, Zvezda lako s Mornarnom
Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti iskoristili su prednost domaćeg terena i poveli 1:0 u polufinalnim ogledima regionalne ABA lige.

Crvena zvezda je u Beogradu uvjerljivo svladala Mornar 91:63. James Feldeine s 23 poena i 4 asistencije prevodio je Zvezdu do pobjede, dok je u redovima Mornara, također, najbolji bio Amerikanac Derek Ryan Needham sa 16 poena i 4 asistencije.

Puno uzbudljivije je bilo u Podgorici gdje je domaća Budućnost svladala Cedevitu 84:83.

Gosti iz Zagreba u posljednju minutu utakmice ušli su s vodstvom 83:79, zatim je Nemanja Gordić tricom smanjio na 83:82, a pri tom rezultatu Will Cherry je 15 sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja.

Na drugoj strani Gordić je ubacio dva slobodna bacanja za vodstvo Budućnosti 84:83, a Cherry je promašio šut sa zvukom sirene za pobjedu Cedevite.

Gordić je bio prvi strijelac crnogorskog prvaka s 23 poena i 5 asistencija, dok su Cedevitu predvodila dva Amerikanca, Cherry je ubacio 24, a Demetris Nichols 19 poena.

Bh. reprezentativci u redovima Cedevite Džanan Musa i Andrija Stipanović odigrali su skromno. Stipanović je imao 8 poena i 4 skoka, a Musa 5 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Polufinalni ogledi igraju se na dvije dobivene utakmice, a uzvrati su na programu u nedjleju, 25. ožujka u Zagrebu i Baru.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.