7.4.2018. 17:45
0
Vujošević "pikirao" novog Amerikanca za dres BiH
Za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, selekcija BiH bi mogla biti jača za jednog Amerikanca.

U razgovoru za SCsport.ba, potpredsjednik KSBiH, Sejo Bukva kazao je da se Josh Adams dopao selektoru Dušku Vujoševiću - te da su u toku pregovori sa aktuelnom igraču Beškiktaša. 

"Mi smo u početnoj fazi pregovora, daleko je to od završenog posla, s obzirom da ima još nekoliko kandidata u igri za mjesto naturalizovanog stranca u našoj reprezentaciji. Naravno, sada smo i puno oprezniji nakon onoga što se desilo s Wilbekinom. Do Adamsa smo došli preko nekih agencija, praktično nam je ponuđen. Njegovi kvaliteti su se dopali selektoru Dušku Vujoševiću i potom smo obavili razgovor sa Amerikancem. Ako nađemo zajednički jezik, učinit ćemo sve da, uz pomoć naših državnih institucija, Adamsu osiguramo dobijanje bh. državljanstva”, kaže potpredsjednik KSBiH Sejo Bukva. 

Adams je u prošlosti igrao za Efes, Avdotor, u NCAA ligi je igrao za Wyoming, a u ljetnoj NBA ligi je nosio dres Dallasa. Prije dvije godine je potpisao ugovor sa Denver Nuggetsima, ali nikada nije dobio priliku da zaigra zbog saobraćajne nesreće u kojo je doživio povrede vrata i ekstremiteta. 

Igra na poziciji beka, visok je 188 centimetara - a rođen je 16. novembra 1993. godine, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.