28.11.2018. 15:57
0
"Ovo su dva najperspektivnija košarkaša. Rođeni su 2005. godine i predstavljaju istinsku budućnost bh. košarke"
U 6. kolu Lige mladih košarkaša Regionalnog košarkaškog saveza (RKS) Tuzla susrele su se ekipe Škole sporta 'Silver Kingsa' iz Srebrenika i 'Modriče' iz Modriče.

Predsjednik Udruženja Škola sporta 'Silver Kings' Srebrenik Edis Bajrektarević rekao je za Fenu da je to bio, na neki način, komšijski derbi, ali i okršaj dvojice talentiranih košarkaša Ajdina Bećirovića iz Srebrenika i Jovana Jovanovića iz Modriče.

- Po mnogim procjenama, to su dva najperspektivnija košarkaša u tom takmičenju. Rođeni su 2005. godine i predstavljaju istinsku budućnost bh. košarke - naglasio

Bećirović je, sa 42 poena, predvodio pionire 'Silver Kingsa' do pobjede. S druge strane Jovanović je bio najbolji u svojoj ekipi, s postignutih 28 poena.

- Oba dječaka dala su veliki doprinos u drugoj utakmici, igrajući i za starije kadetske selekcije. Neobičnost te utakmice je to što je postignut veliki broj poena za pionirski uzrast. Krajnji rezultat je 73-72 za 'Silver Kingse', za 32 minute aktivne igre - naglasio je Bajrektarević.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.