5.12.2018. 12:16
0
Dončić predvodio Dallas do pobjede protiv Nurkićevog Portlanda
Slovenski košarkaš Luka Dončić, najbolji 'novajlija' prvog dijela ove sezone NBA lige, sinić je predvodio svoje Dallas Maverickse u pobjedi protiv Portland Trail Blazersa sa 111:102.

Dončić je postigao 21 poen, devet skokova i tri asistencije, a bio je najbolji u odlučujućim trenucima utakmice kada je pogodio trojku za vodstvo Dallasa od devet poena, a zatim je za nove poene asistirao Dennisu Smithu Jr.

Solidnu utakmicu s druge strane odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić, koji je imao učinak od devet poena, 11 skokova, dvije blokade, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Najefikasniji u timu Trail Blazersa bio je Damian Lillard s 33 poena, osam skokova i osam asistencija. 

Dallasu je to bila osma uzastopna domaća pobjeda, a takav učinak imali su još samo 2011. godine kada su Mavericksi osvojili prvu i jedinu titulu prvaka. 
 
- Rezultati:

Indiana Pacers - Chicago Bulls 96:90
Miami Heat - Orlando Magic 90:105
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 111:102
Phoenix Suns - Sacramento Kings 105:122
Utah Jazz - San Antonio Spurs 139:105

(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.