18.2.2019. 14:26
1
Bosnić: U naredna dva meča selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za EP
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan priprema se u Zenici za posljednja dva susreta kvalifikacija za za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. "Zmajevi" će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke, a 24. februara u Zenici protiv Bugarske, čime će i okončati ove kvalifikacije.

Selektor Vedran Bosnić trenutno ima deset igrača na okupu, a do večeras bi, kako kaže, svi trebali doći u Zenicu. 

- Polako se skupljamo. Jučer smo imali pet, danas imamo deset igrača na treningu. Večeras bismo trebali imati svih 16 igrača koji su pozvani - istakao je Bosnić, koji je najavio da sutra putuju u Češku te da im je cilj u naredna dva meča što bolje selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Podsjetio je kako su od Češke izgubili kući te da se radi o jako dobroj ekipi, koja se već kvalifikovala na SP te zaslužuje svaki respekt.

- Ovo će nam okupljanje pomoći puno, jer ovo je jedna nova generacija. Zato je bitno da imamo podršku, a nadam se da ćemo kroz ove utakmice i treninge i ostvariti neke stvari koje smo i zacrtali - kazao je Njegoš Sikiraš, kojem će naredni mečevi biti prilika da se nametne.

- Rezultatski, znamo da nema puno šansi ni ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo što smo pokazali u zadnje dvije utakmice. Mislim da smo ostavili dobar dojam - izjavio je kapiten Miralem Halilović, koji se nada da će se nagraditi barem jednom, a nada se i s obje pobjede.

Reprezentacija BiH ali i Košarkaški savez BiH u narednom periodu imat će podršku kompanije "Telemach" koja je novi generalni sponzor saveza i muške seniorske reprezentacije.

- Kompanija "Telemach" prepoznala je sport, ne samo kod nas nego i u Sloveniji. O tome ne treba pričati - treba samo znati da je Slovenija u tom partnerskom odnosu postala i prvak Evrope. Ja im zahvaljujem na partnerskom odnosu s KSBiH - kazao je predsjednik KSBiH Mirza Teletović, koji je dodao kako imaju velike ambicije te da im je čast što nastavljaju saradnju s ovakvim partnerom. Strateški je za KSBiH, kazao je Teletović, bilo da imaju ovakvog generalnog sponzora, jer je onda sve lakše.

Grad Zenica je, kako kaže predsjednik Organizacionog odbora za utakmicu s Bugarskom Kenan Uzunović, sve svoje resurse stavio na raspolaganje KSBiH i seniorskom timu.


(Fena/Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.