24.4.2019. 21:42
0
Pobjeda OKK Slobode protiv Mladosti nakon velikog preokreta
U susretu 8. kola Lige za prvaka, večeras su u tuzlanskom Mejdanu košarkaši OKK Slobode pobijedili Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 80:75 (24:28, 13:25, 20:12, 23:10).
Susret je imao neobičan tok, jer su gosti, na krilima Gojka Sudžuma i Dragana Đuranovića, na poluvremenu vodili 37:53. 

Prvi put je publika domaće igrače ispratila na odmor zvižducima, jer je sve „mirisalo“ da će i peti put zaredom doživjeti poraz. 

Može se samo pretpostaviti kakvu je „jezikovu juhu“ trener Josip Padža servirao svojim igračima u svlačionici, jer su u nastavku zaigrali kao preporođeni. 

U trećoj četvrtini osjetno su smanjili prednost protivnika, a sredinom posljednje dionice serijom 7-0 i pogocima Milivoja Božovića, Zlatka Jovanovića i Gregga Thondiquea preokrenuli su rezultat na 70:67, da bi u 37. minuti imali i 75:70.

Gosti se nisu predavali, smanjili su na 78:75, a drama u posljednja dva minuta pripala je domaćim igračima koji su prekinuli seriju poraza i 16. pobjedom osigurali su četvrtu poziciju uoči play-offa.

Najviše poena u domaćem sastavu postigli su Milivoje Božović 27 (16 skokova), Zlatko Jovanović 18, dok su Danilo Šibalić i Gregg Thondique (12 skokova) postigli po 11 poena.

U ekipi Mladosti Dragan Đuranović je ubacio 14, a Stefan Mitrović i Srđan Milanović po 12 poena.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.