25.8.2019. 17:35
0
Juniori Čelika u finalu bolji od Kengura
Finalnom utakmicom juniorskih selekcija zeničkih klubova Kengura i Čelika, okončano je 21. izdanje košarkaškog turnira za mlade „Kengur kup 2019“, koji se protekla tri dana, u tri zeničke dvorane, igrao u četiri muške i jednoj ženskoj kategoriji.

Prvo mjesto u konkurenciji juniora osvojio je Čelik, koji je u finalu slavio protiv Kengura s 88:66.

U konkurenciji predpionira prvo su mjesto osvojili košarkaši mađarskog ZTE Zalaegersega, koji su u finalu s 46:32 porazili domaćina turnira, zenički Kengur.

U finalu pionira prvo mjesto osvojio je slovenački Branik iz Maribora, koji je s 34:33 također porazio pionire Kengura. Branik je bio prvi i u konkurenciji kadeta, savladavši u finalu s 53:46 mađarski PVSK Pecs. U jedinoj kategoriji za djevojčice, Ragusa iz Dubrovnika (Hrvatska) porazila je s 39:06 pionirke Tešnja.  

Na turniru je sudjelovalo preko 400 košarkaša i košarkašica iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.