31.8.2019. 10:48
0
"U Širokom Brijegu su mi rekli da musliman za taj klub nije nikad igrao, niti će ikada igrati"
Jusuf Nurkić, reprezentativac BiH i centar Portlanda, govorio je za Večernji list, te je govorio o svojim počecima, karijeri, košarci i ostalim stvarima.

Piše: Haris Ahbabović

Nurkić se oporavlja od teškog preloma noge, a osvrnuo se za Večernji list na svoju povredu i kako teče oporavak.

- Slične povrede imali su Paul George i Gordon Hayward pa su pauzirali i po godinu dana. Kod Georgea je povreda bila malo teža jer mu je kost izašla van, a kod Haywarda je više bio zglob nego kost. Hvala Bogu, meni kod tog loma nije oštećen niti jedan živac, niti jedan mišić pa sam prošao najbolje moguće u takvim okolnostima – kazao je Nurkić.

Porodica Nurkić inače je iz sela Svojata  nedaleko od Tuzle.

- To vam je selo od 400 kuća. Imao sam sjajno djetinjstvo, uz sve te neke seoske priče i bikove, krave, ovce... Imali smo stočarsku farmu, djed je imao bikove. Tako se preživljavalo. Farmerski hljeb je jako težak i to treba poštivati – kazao je Nurkić.

- Ja to ne želim izbrisati niti imam potrebu da krijem. Međutim, ja sada tamo rijetko dođem, ali kada se igrački penzionišem, vjerujem da ću ondje biti više. Neki su me posljednji put vidjeli dok sam bio dijete, ni približno ovako visok, a sada je tu i brada pa me neki i ne prepoznaju – ispričao je Nurkić.

Govoreći o periodu u Cedeviti, odnosno samom početku karijere kada ga je trenirao Aleksandar Aco Petrović, Nurkić ističe da je bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH bio fer.

- Cijenim iskrene trenere koji imaju drugačiju viziju pa puste igrača na kojeg ne računa. Rekao sam mu da vidim da on za mene nema prostora i pitao da li bih mogao ići negdje na posudbu. On je rekao nađi si klub i ja sam otišao u Zadar. Zanimljivo je da je u tom trenutku opcija bio i Široki, ali tamo su rekli da musliman za taj klub nije nikad igrao, a niti da neće. Međutim, meni je u Zadru bilo super. Beskrajno sam zahvalan treneru Nazoru i cijelom gradu. I danas kada dođem dolje, ja se osjećam posebno. To mi je bio najljepši period u karijeri – tvrdi Nurkić u intervjuu za Večernji list.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.