31.8.2019. 11:03
0
Počelo Svjetsko prvenstvo u košarci: Srbija sa 46 poena razlike deklasirala Angolu
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Foto: FIBA
U Kini je danas počelo Svjetsko prvenstvo u košarci koje će trajati do sredine sljedećeg mjeseca.

Piše: Haris Ahbabović

Srbija je protiv Angole otvorila ovo takmičenje, a naši istočni susjedi su očekivano lako deklasirali afrički tim sa 105:59.

Najbolji u redovima Srbije su bili Bogdanović sa 24 i Jokić sa 14 poena, pet skokova i šest asistencija. Marjanović je dodao 12 koševa uz 10 skokova. Kod Angole su najbolji bili Morais sa 15 i Paulo sa 10 koševa.

Inače, Srbija je u grupi zajedno sa Angolom, Filipinima i Italijom. Po dvije najbolje ekipe iz svake grupe idu u narednu rundu takmičenja, kada se kreira nova grupna faza.

Podsjećanja radi, kladionice kao prvog favorita na ovom Mundobasketu vide selekciju SAD-a, iako dolaze u jako oslabljenom sastavu. Ipak, FIBA je ta koja je napravila listu favorita i na prvom mjesto stavila selekciju Srbije. 

Osim Amerike i Srbije, koji se navode kao glavni favoriti za zlato, među potencijalnim favoriti na ovom Mundobasketu su još Španija, Grčka, Francuska, te prema nekima favorit iz sjene - Australija.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.