7.9.2019. 16:33
0
Amerika, Francuska i Australija se plasirale u četvrtfinale Mundobasketa, Grčka još uvijek "na čekanju"
FOTO: FIBA
Na SP u košarci, koje se ovih dana igra u Kini, danas su se igrale utakmice druge runde takmičenja, a odigrane su četiri utakmice po grupama K i L.

Piše: Haris Ahbabović

U grupi K, SAD su pobijedile Grčku sa 69:53. Kemba Walker je bio najbolji kod Amerikanaca sa 15 poena i šest asistencija, dok je kod Grka najbolji bio Giannis Antetokounmpo sa 15 poena i 13 skokova.

Češka Republika je lako pobijedila Brazil sa 93:71. Amerikanci su se već plasirali u četvrtfinale, dok će utakmica Češke i Grčke odlučiti o drugom putniku među osam najboljih.

U grupi L, Francuska je u derbiju kola pobijedila Litvaniju sa 78:75. Najbolji kod Trikolora je bio Evan Fournier sa 24 poena, dok je najbolji kod Litvanaca bio Jonas Valanciunas sa 18 poena i osam skokova.

U drugoj utakmici, Australija je pobijedila Dominikansku Republiku sa 82:76. Francuska i Australija su se tako plasirale u četvrtfinale Mundobasketa.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.