14.9.2019. 17:03
0
Saša Đorđević više nije selektor Srbije!
Utakmica protiv Češke za peto mjesto na Mundobasketu bila je posljednja Aleksandru Đorđeviću kao selektoru košarkaške reprezentacije Srbije.

Đorđević je nakon trijumfa nad Česima, na konferenciji za medije, potvrdio da napušta kormilo “orlova”.

“Tačno je šta su mediji pisali, odlazim”, rekao je 52-godišnji stručnjak, kome je istekao ugovor sa KS Srbije.

Đorđević je na klupi aktuelnih olimpijskih vicešampiona sjedio pet godina i sa nacionalnim timom osvojio je tri serbra – 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Kao njegov nasljednik najviše se pominje Igor Kokoškov, bivši selektor Slovenije, koji trenutno radi kao asistent stručnog štaba u Sacramento Kingsima, piše CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.