24.11.2019. 22:02
0
WABA1 Liga: Kadetkinje Jumpera upisale pobjedu i poraz, Banovićanke oba poraza
Košarkaški klub Jumper danas je bio domaćin turnira 3. i 4. kola regionalne WABA 1 lige za kadetkinje (U17), na kojem su nastupili crnogorski klubovi Budućnost Bemax (Podgorica) i Lovćen (Cetinje) te dva bh. predstavnika, RMU Banovići i zenički Jumper.

Zeničanke su upisale po jedan poraz i pobjedu, dok su Banovićanke izgubile oba meča. Jumper je u prvom meču poražen rezultatom 63:80 od Lovćena sa Cetinja, dok je u drugom s 84:78 porazio podgoričku Budućnost Bemax. Banovićanke su s 54:59 poražene od Budućnosti te s 76:98 od Lovćena.

Naredni turnir na kojem će igrati jedina dva bh. predstavnika u ovom takmičenju igra se 21. i 22. decembra u Beogradu, a tada će im rivali biti srbijanski predstavnici Crvena Zvezda i Radivoj Korać.

U ovom takmičenju nastupaju djevojke rođene 2003. godine i mlađe, a takmiče se klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.