25.1.2020. 19:20
0
Jordan: Broj jedan je Toni Kukoč
Legendarni Michael Jordan smatra da je Toni Kukoč najbolji Evropljanin u NBA ligi svih vremena.

Čovjek koji se smatra najvećim igračem svih vremena je sa Splićaninom sa velikim uspjehom nosio dres Chicaga.

“Broj jedan je Toni Kukoč. Svi znaju zašto. Dražen Petrović, Arvidas Sabonis. Uf, mogu li odgovor da dam kasnije? Morao bih baš dobro da razmislim i da prođem kroz cijelu listu sjajnih košarkaša iz NBA. Mnogi su ostavili veliki trag i teško mi je da stavim jednog prije drugog. Potrebno mi je mnogo više vremena od jedne pres konferencije”, istakao je Jordan.

Priznao je i da su evropski igrači dali veliki doprinos u razvoju NBA lige.

“Rekao bih da su proširili stil i doneli raznovrsnost u igru, što smatram da je veoma dobra stvar. Uticali su i na poentiranje, mečevi se igraju sa sve više poena. Rekao bih da će biti sve bolje i bolje. Forsiraju nas, Amerikance, da igramo što raznovrsniju košarku. To je nešto što su nas Evropljani naučili”, kazao je Jordan, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.