21.2.2020. 20:21
0
Drama u Rigi: Košarkaši BiH u napetom meču savladali Latviju
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Rigi selekciju Latvije rezultatom 61:62 u susretu 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvoj četvrtini obe ekipa igrale su dobru košarku, ali je selekcija Latvije kontrolisala rezultat. Latvija je prvu četvrtinu završila sa četiri poena prednosti, 21:17.

Druga četvrtina donijela je sporiju igru obje reprezentacije, pa je tako Latvija više od pet minuta ostala bez poene, što je iskoristila selekcija Bosne i Hercegovine preokrenuvši rezultat na 21:27. Uslijedio je period od tri minute bez poena za bh. selekciju, što je iskoristila Latvija i povezala devet uzastopnih poena. Loš period igre Zmajeva prekinuo je Lazić trojkom. Druga četvrtina ponovno završava prednošću Latvije, 36:30.

Latvija je u trećoj četvrtini nastavila povećavati razliku u bodovima, pa je tako u jednom momentu imala prednost od 11 bodova nad selekcijom Bosne i Hercegovine (41:30). Ipak, reprezentativci Bosne i Hercegovine uspjeli su spustiti prednost domaćih. Treća četvrtina završila je rezultatom 41:30.

S pet vezanih poena Atića bh. selekcija otvara posljednju dionicu i dolazi samo na minus dva (53:51), te je selektor domaće reprezentacije prinuđen zvati minut odmora, ali odmah nakon njega BIH poenima Sulejmanovića dolazi do izjednačenja, 53:53.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjoj četvrtini dolazi do izjednačenja na krilima pet vezanih poena Atića i dva Sulejmanovića. Na četiri minute do kraja reprezentacija Bosne i Hercegovina dolazi do vodstva košem Atića, 53:55. Zmajevi su nakon toga igrali fantastičnu odbranu, što je dovelo do gotovo osam minuta bez poena Latvije, kada Laksa pogađa za tri, a zatim i Meiers za dva. Tako je Latvija na 1:50 do kraja meča smanjila vodstvo BiH na dva poena razlike (58:60).

Drama se nastavila nakon minute odmora, kada Latvija pogađa trojku za prednost od 61:60, zatim na 19 sekundi do kraja, kada Vrabac pogađa za prednost Zmajeva, 61:62, postavivši tako "tačku na i" u ovom neobično napetom meču.

Naredni protivnik Zmajeva je reprezentacija Grčke, koja je u drugom meču prvog kola grupe H savladala reprezentaciju Bugarske rezultatom 73:63. Meč će se odigrati u ponedjeljak u Tuzli.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.