19.5.2020. 10:54
0
Čuveni "Flu Game" u Utahu: Michael Jordan otkrio da je otrovan preko pizze pred petu utakmicu NBA finala
Svi ste, koji imalo pratite košarku, čuli za utakmicu koja nosi naziv "Flu Game".

Piše: Haris Ahbabović

To je ona utakmica, tačnija peta utakmica finala NBA lige iz 1997. godine, između Utaha i Chicaga, kada je Michael Jordan igrao bolestan, pod virusom, taj meč i kada je postigao 38 poena u pobjedi Bullsa.

Godinama je kružila priča kako je MJ bio bolestan, ali se u dokumentarcu "Last Dance" otkrilo nešto sasvim novo - Michael Jordan je bio otrovan.

Naime, noć prije utakmice, Jordan je bio gladan i naručena je pizza za njega. Radila je samo jedna dostava. Kada je ista stigla, na vratima je bilo pet ljudi, a pojedinim ljudima u Bullsima je već nešto bilo sumnjivo.

Sve u svemu, Jordan je pojeo pizzu, a par sati kasnije su ga probudili jaki bolovi u stomaku, nagon za povraćanje i dijareja. Nije se uspio oporaviti do sutrašnje utakmice, pa je doslovno otrovan igrao meč u kojem je Jazzu zabio 38 poena.

Podsjećanja radi, Bullsi su u narednoj utakmici dobili seriju kada je Steve Kerr sa zvukom sirene postigao važne poene i donio Bullsima novu titulu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.