16.8.2020. 15:37
0
Američki mediji oduševljeni Nurkićem: Bio je u teškoj situaciji, ali odveo je Portland u doigravanje
Budući da je Jusuf Nurkić igrao, Portland je sada u doigravanju NBA lige, kaže na početku svog teksta "ESPN".

Oni, kao i veliki broj drugih američkih medija pišu itekako pozitivno o bh. centru, nakon onoga što se desilo jučer. Nurkić je u subotu odigrao dominantnu predstavu unutar NBA balona, završivši sa 22 poena, 21 skokom, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i 2 blokade za 41 minut na parketu, kako bi doveo Portland do pobjede od 126-122 nad Memfisom.

Kao rezultat toga, Portland je stigao do doigravanja NBA lige, gdje će se u utorak u prvom kolu suočiti s Los Angeles lejkersima.

- Unatoč Mekalumovom (McCollumovom) dobrom izdanju u finišu utakmice, priča dana bila je Nurkićeva, koja je na terenu bila očito emotivna. Nurkić je uoči susreta objavio da mu je preminula nana. Bilo je potrebno mnogo energije i truda, a Nurkić, koji je napravio nekoliko sjajnih defanzivnih stvari u ključnim trenucima, bio je jedan do glavnih igrača koji su pogurali Portland do cilja, piše "ESPN".
Nurkić je početkom avgusta otvoreno progovorio o tuzi koju je osjećala dok se njegova nana suočila s bolešću.

- Molim se za nju. To je porodica. Očito je sud najsigurnije mjesto za mene. Prolazio sam mnogo u životu. Neću mijenjati svoje mišljenje. Bit će isto kad budem na podu, rekao je Nurkić tog dana. 

To se sigurno pokazalo u subotu. Nurkić je prije utakmice izašao da se zagrijava sa svojim saigračima, Mekalum ga je zagrlio prije početka susreta. Kada je bio na terenu tokom slobodnog bacanja ili zaustavljanja u igri, Nurkićeva glava često je padala. I često je u dvorani pronalazio osamljeno mjesto daleko od svih ostalih. 

- Očito je emotivno. Svi smo ponosni na njega, rekao je trener Portlanda Terry Stotts. 
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.