19.9.2020. 10:38
0
Lakersi pomeli Denver: LeBron 'lomio' koš
U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi pregazili su Denver Nuggetse 126-114 i došli do 1-0. Lakersi su u prethodne dvije serije protiv Portlanda i Houstona ušli s porazom pa hvatali ritam kroz seriju, ali ovaj put su silovito krenuli od početka


Utakmica je bila izjednačena u fantastičnoj prvoj četvrtini u kojoj smo gledali pravi revolveraški obračun. Ipak, u drugoj četvrtini stvari su krenule nizbrdo za Nuggetse. Za početak, Denver nikako nije mogao braniti tranziciju, a to su Lakersi iskorištavali. U korist im nisu išli ni suci koji su u nekoliko napada zaredom donijeli pomalo sporne odluke te Nikoli Jokiću svirali dva faula u napadu čime su ga poslali na klupu.

Ipak, Denver je tad igrao prilično loše, a iznad vode ih je držao Jamal Murray, pa su na predah otišli s izdrživih -11.

U trećoj četvrtini - potpuni raspad! Prvo minutama nisu zabili poen, a potom su se u obrani potpuno pogubili. Kasnili su s rotacijama, griješili pri preuzimanjima, a Lakersi su izgledali kao nekakav putujući košarkaški šou. Rajon Rondo bacao je luda dodavanja, Dwight Howard lijepio je blokade, a LeBron James je hladno mogao igrati u pola snage jer za više nije bilo potrebe. Sve to vrijeme Anthony Davis samo je trpao i trpao.

U četvrtoj četvrtini već je vodstvo Lakersa prešlo i 20 razlike, a u posljednjih pet minuta Frank Vogel dao je priliku rezervnim igračima pa je Denver to iskoristio za uljepšavanje rezultata te spustio na prihvatljivih minus 12.

U poraženoj momčadi Nikola Jokić zabio je 21 poen u tek 25 minuta, Jamal Murray isto toliko u četiri minute igre više. Kod Lakersa je Davis zabio 37 poena i uhvatio deset skokova, a LeBron James zabio je 15 poena i podijelio 12 asistencija.


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.