4.10.2020. 10:10
0
Nemanja Gordić ušao u historiju ABA lige
Naš košarkaški reprezentativac iz beogradskog Partizana Nemanja Gordić ušao je u historiju ABA lige, nakon što je u iznenađujućem porazu od Borca (78:87) postigao je 13 poena i tako postao najbolji strijelac svih vremena u tom regionalnom takmičenju.

Gordić je ukupno postigao 2.855 poena, sedam više od  bivšeg kapitena Cibone Marina Rozića.

Podsjetimo, Gordić je od 2005. do 2010. godine bio igrač podgoričke Budućnosti, zatim je igrao za italijansku Lotomatiku i ukrajinski Azovmaš, te Partizan, Igokeu i Cedevitu Prije posljednjeg povratka u Partizan imao je još jednu epizodu u Budućnosti.


(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.