15.10.2020. 18:08
0
Bivši selektor SAD-a ispričao sjajnu priču o Kobeju Bryantu: Treneru, želim da čuvam svakog najboljeg igrača protiv svake ekipe protiv koje budemo igrali na Olimpijadi
Legendarni američki trener i nekadašnji selektor košarkaške selekcije SAD-a, Mike Krzyzewski, ispričao je sjajnu priču o Kobeju Bryantu i njegovom "Black Mamba" mentalitetu.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Kobe je vodio svoj nacionalni tim do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a u finalu je doslovno sam pobijedio Špance, kada je u posljednjoj četvrtini pogodio nekoliko izuzetno bitnih šuteva koji su u konačnici prelomili utakmicu i donijeli zlato NBA zvijezdama iz SAD-a.

"Kobe mi je pokucao na vrata, dva dana prije početka priprema, i zamolio me je za uslugu. Rekao sam mu 'Kaži, štagod treba'. - Treneru, želim da čuvam svakog najboljeg igrača protiv svake ekipe protiv koje budemo igrali na Olimpijadi. U to vrijeme je bio najbolji igrač u NBA ligi. Pogledao me je tim specijalnim pogledom, taj pogled je samo još imao Michael Jordan. Željeli su da sve sruše pred sobom. Rekao mi je 'Treneru, obećavam da ću ih sve uništiti'", rekao je Krzyzewski, te nastavio:

"Na prvom treningu nije uputio nijednu loptu ka košu. Pitao sam ga šta radi, a on mi je rekao. - Treneru, obećao sam ti da ću ih uništiti. Rekao sam mu potom 'Kobe, uništit ćeš ih defanzivno, ali ćeš nas uništiti u napadu ako ne budeš šutirao. Hoćeš li, dovraga, šutirati na koš'. - Ti si jedini trener koji je od mene tražio da šutam ka košu, potom mi je rekao Kobe", priča ovaj trener.

"Kobe je imao viziju s kime bi se mogli sastati na Olimpijadi. Uvijek je govorio da bi se mogli susresti sa Argentinom u polufinalu ili finalu, te mi je rekao da želi čuvati Ginobilija. Upravo tako je bilo. Igrali smo sa njima u polufinalu i vodili smo 20 poena razlike kad se Manu povrijedio. Na trenutak pomisliš - sad ćemo ih pobijediti sa 40 razlike. Najednom, Argentina je prišla na šest poena, jer nema Ginobilija u igri i jer Kobeju više nije zanimljivo. To je bio Kobe Bryant, Bog ga blagoslovio", rekao je trener Krzyzewski.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.