23.10.2020. 11:00
0
Kako je Jordan riješio dilemu ko je najbolji ikada: Ja sam osvojio šest titula, Bill Russell je osvojio 11 titula. Da li ga to čini boljim od mene?
U posljednje vrijeme je sve izraženija debata o tome ko je najbolji igrač u historiji NBA lige.

Piše: Haris Ahbabović

Većina ljubitelja košarke će reći da je to Michael Jordan, ima mnogo onih koji će reći da je to LeBron James ili neko treći.

I sam Jordan je pričao svojevremeno na ovu temu, te je rekao:

"Priča o tome ko je najbolji ikada je više PR priča i priča koja se prodaje, meni je o tome, kao bivšem igraču, nezahvalno govoriti. Ja, naprimjer, nikada nisam igrao protiv Wilta Chamberlaina ili Jerryja West. Sada da kažeš ko je najbolji ikada je malo nerealno i nepošteno. Pitanje je, a možda bi se tako trebalo gledati na to, koliko je neko utjecao na igru ili promijenio shvaćanje igre", kaže MJ.

"Ja sam osvojio šest titula, ali je Bill Russell, naprimjer, osvojio 11 titula. Da li ga to čini boljim od mene, ili da li sam ja bolji od njega? Teško je reći, jer smo igrali u različitim NBA erama", rekao je Jordan.

Podsjećanja radi, LeBron James je nedavno osvojio svoju četvrti NBA prsten, kada su LA Lakersi u finalu pobijedili Miami. LeBron je prije toga poražen u čak šest finala. Jordan je igrao šest finala u NBA ligi i svih šest je završio kao pobjednik.

Pokojni Kobe Bryant je, primjera radi, pet puta bio NBA šampion, a iza sebe ima dva izgubljena finala.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.