13.11.2021. 20:14
0
Košarkaši Čelika protiv Bosne upisali prvi ovosezonski trijumf
Košarkaši zeničkog Čelika porazili su u 5. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, pred oko 250 navijača, sarajevsku Bosnu Royal rezultatom 93:87 (23:12, 20:32, 23:20 i 27:23).

Nakon tri uzastopna poraza, sva tri u gostima, Zeničani su prvi put ove sezone igrali pred svojim navijačima. Pobjedom su se na tablici poravnali s Bosnom, jer oba tima sada imaju omjer 1-3.

Najbolji igrač meča bio je kapiten Čelika Milivoje Božović, koji je upisao 22 poena i 16 skokova, a 22 poena kod domaćina postigao je i Haris Ćurevac i Nedim Buza. Kod Bosne je najbolji bio Enis Memić, koji je s 26 poena bio i najefikasniji igrač meča.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.