26.11.2021. 22:26
1
"Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće!"
Košarkaši BiH i Češke, u okviru 1. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. odigrali su u Sarajevu večeras svoj prvi susret u ovom ciklusu, a koji je završen pobjedom Bosne i Hercegovine rezultatom 97:90.

"Zmajevi" su gubili na poluvremenu sa 12 poena razlike, ali sjajno su zaigrali u drugom dijelu, prekinuli i na kraju slavili.

Selektor Vedran Bosnić nakon pobjede je izjavio:

- Sjajna utakmica jer smo pobijedili. Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate posljednji put pred publikom smo igrali u Tuzli prije dvije godine. Bile su jako velike emocije. Pokušali smo se opustiti pred utakmicu i da od prve minute krenemo fokusirano, kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Nismo uspjeli, ali sjajna reakcija u drugom dijelu, rekao je Bosnić, te je skrenuo pažnju na borbenost ekipe:

- Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće. Rekao sam ranije da možemo pobijediti. Jako bitna utakmica za nas i da nastavimo sanjati i, možda, i zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Želimo pobijediti u svakoj utakmici, zaključio je selektor.

(H. Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.