4.1.2022. 20:47
0
Euroliga skratila karantin za vakcinisane igrače
Košarkaška Euroliga, suočena sa odlaganjem utakmica zbog korona virusa, promijenila je danas svoj zdravstveni protokol kako bi omogućila brži povratak na teren igračima koji su vakcinisani.

Klubovi su pristali, kako se navodi, da se smanji karantin za vakcinisane igrače, pa će oni poslije pozitivnog testa moći da se vrate u tim poslije sedam dana umjesto dosadašnjih 14 "ako je to u skladu sa propisima lokalnih vlasti".  S druge strane, nevakcinisani igrači će van protokola biti 14 dana, prenosi Beta.


PCR i druga medicinska testiranja, koja treba da se urade prije nego što igrač dobije dozvolu za igru, nastavljaju da se primjenjuju, navodi se u saopštenju Evrolige.  Takođe, ako nacionalni ili lokalni propisi nametnu ograničenja putovanja ili učešća u utakmici nevakcinisam igračima, smatraće se da su oni dostupni u slučaju da je timu potreban minimum od osam igrača.  Ove nedjelje je zbog korona virusa odloženo pet ut


Ove sedmice je zbog korona virusa odloženo pet utakmica Eurolige.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.