21.2.2022. 13:01
0
Košarka - 'Zmajići' najbolji u Jajcu, Teletović MVP, Kordić najbolji strijelac
Košarkaši U-14 reprezentacije Bosne i Hercegovine pobjednici su 7. međunarodni "Kup-a kraljevskog grada" u Jajcu, nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad KK ‘Budućnost’ iz Bijeljine rezultatom 72:47 te tako prvi put osvojili trofej. Turnir je odigran u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce.

U utakmici za treće mjesto ekipa  KK "Cerak" iz Beograda pobijedila je KK "Sava" također iz Beograda sa 64:34,  dok je peto mjesto na ovogodišnjem turniru zauzela je ekipa KK ‘Realway’  iz Sarajeva savladavši selekciju ŠK "Dražen Petrović" iz Šibenika sa 69:57.

Za najkorisnijeg igrača turnira, popularnog MVPa proglašen je Benjamin Teletović, sin proslavljenog bh. reprezentativca Mirze Teletović i član U-14 reprezentacije BiH.

Najbolji strijelac turnira bio je Benjamin Kordić iz ekipe "Budućnosti" s prosjekom 17,75 poena,  drugi je bio Imran Subašić iz ekipe "Realway" s prosjekom od 17,6 poena.

U protekla tri dana odigrano je 13 utakmica, a više od 100 talentovanih dječaka pokazalo je svoje košarkaške sposobnosti i umijeća.

- Turnir je kao i proteklih godina protekao u najboljem redu te opravdao sva očekivanja. Jajce je prethodna tri dana bilo domaćin mladim i talentovanim košarkašima koji su pokazali svoje umijeće na visokom nivou. Drago nam je što smo 7. put uzastopno uspješno priredili ovaj turnir kao poklon našem kraljevskom gradu za njegov dan. Čestitamo svim učesnicima turnira, a posebno onima koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želimo zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi u našem gradu - navode iz Organizacijskog odbora.

Turnir je uspješno organizirao KK "Vodopad", a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce. 

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.