24.2.2022. 23:36
0
Bosnić: Moramo imati perfektan meč da dobijemo Litvaniju
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u tuzlanskom Mejdanu od reprezentacije Litvanije rezultatom 77:78.

Na pres-konferenciji nakon poraza govorili su selektor Vedran Bosnić i reprezentativac Emir Sulejmanović. 

- Borili smo se. Bili smo non-stop na tri ili jedan razlike, ali nismo mogli da prelomimo utakmicu. Posljednjih minutu i po imali smo tri izgubljene lopte, u periodu kada trebamo prelomiti. Dobra borba, ali da dobijemo Litvaniju moramo imati perfektan meč. Pobjeđivali smo Latviju u Latviji, pa kod nas, pa Grčku... Imamo iskustvo protiv velikih reprezentacija, ali u finišu da je ta jedna lopta otišla na našu stranu bilo bi totalno drugačije - rekao je selektor Bosnić koji je potom prokomentarisao povredu kapitena Miralema Halilovića. 

- Ponavlja nam se kao u utakmici s Grčkom. Znam da je povrijedio skočni zglob, ali nisam dobio informaciju koliko je povreda ozbiljne prirode - kaže Bosnić. 

Reprezentativac Emir Sulejmanović je rekao kako se naša reprezentacija mora okrenuti narednoj utakmici i dati maksimum u Vilniusu protiv odlične reprezentacija Litvanije. 

Inače, selektor Bosnić je rekao kako se čeka konačna odluka da li će se putovati u Litvaniju jer je tamo zbog invazije Rusije uvedeno vanredno stanje. 

Utakmica Litvanija - Bosna i Hercegovina trebala bi se igrati u nedjelju 27. februara. 

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.