20.6.2022. 22:51
0
Juniorke Lavova šampionke Bosne i Hercegovine
Ženska juniorska selekcija Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko pobjednik je Finalnog turnira Prvenstva BiH i osvajač titule šampiona Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/2022.

U finalu Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke (U18) košarkašice KK “Lavovi” Brčko izvojevale su u subotu pobjedu protiv ekipe ŽKK “Zrinjski 2010” iz Mostara, a u nedjelju, u odlučujućoj utakmici turnira, i pobjedu protiv ekipe ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

“Imali smo 15 dana da se spremimo za ove utakmice, ekipu Zrinjskog smo manje poznavali, ali od početka smo igrali svoju igru i više nego uspješno slavili na kraju.  Ekipu Mladog Krajišnika dobro poznajemo, susreli smo se u finalima kadetskog i juniorskog prvenstva Republike Srpske, pa smo očekivali jednu tešku i neizvjesnu utakmicu. Međutim, nametnuli smo svoj ritam od početka, i već nakon prve četvrtine djelovalo je kao da se ekipa Mladog Krajišnika predala. Mi smo napravili ogromnu razliku, odigrali vrhunsku odbranu, i posle je bilo lako da održavamo rezultat u našu korist jer smo bili rasterećeni. Imali smo preko 50% šut za dva i za tri na poluvremenu, tako da je to preokrenulo potpuno utakmicu u našu korist već na poluvremenu”, rekao je Aleksandar Bližnjaković, glavni trener KK “Lavovi” Brčko.

KK “Lavovi” se zahvaljuju učesnicima finalnih utakmica na fer i korektnoj igri, kao i publici na podršci.


U novim utakmicama i bravurama ekipa KK “Lavovi” Brčko ponovo možete uživati od jeseni kada počne sezona 2022/2023.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.