19.8.2022. 12:19
0
Sin Bahe Topalbećirevića potpisao za Škofju Loku
Emir Topalbećirević, sin jednog od najpoznatijih bh. sportskih komentatora, Sabahudina novi je član Košarkaškog kluba Škofja Loka iz Slovenije.

Ovu vijest objavio je Baho na svom Facebook profilu, kao i slovenski klub na svojoj zvaničnoj stranici.

- Na ovoj društvenoj mreži obično pišem o drugim sportistima, njihovim uspjesima. Ali danas, sa vama želim podijeliti vijest zbog koje sam izuzetno sretan i ponosan.

Moj 18-godišnji sin Emir, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa KK Skofja Loka iz Slovenije, novim prvoligašem.

Uz profesionalni napredak, odlučio je i da obrazovanje nastavi u državi evropskih prvaka u košarci, tako da je na Univerzitetu u Mariboru upisao studij sportskog menadžmenta. Sport je jedina stvar u životu koja ga zanima i čemu je posvećen cijeli svoj zivot, tako da je ovo bio sasvim logičan slijed događaja - napisao je, između ostalog, Baho, poželivši sreću sinu u novoj sredini.

Emir Topalbećirević je košarku počeo trenirati u KK Realway, a igrao je i Spars, Koš, Igman. Rođen je 2003. godine, visok je 201 cm i igra na poziciji krilnog centra.

- Čast mi je i zadovoljstvo što ću igrati za ovaj klub. Učinit ću sve da izborim mjesto u ekipi. Liga je jaka i bit će mi zadovoljstvo igrati u zemlji evropskog prvaka - rekao je Topalbećirević za klupsku starnicu nakon potpisivanja ugovora.



(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.