30.8.2022. 10:18
2
Razija Mujanović: Imamo dragulja u našim redovima. Ne sjećam se ni da sam ja imala takvu dominaciju u tim godinama
Pratimo naše selekcije, analiziramo i planiramo šta unaprijediti u budućnosti i gdje je potencijal. Istina, nismo imali najbolje rezultate, posebno sa U18 selekcijom koja je pretrpjela teške poraze. U tom slučaju čekam na izvještaje i analize selektora šta je razlog tome kako bismo se očitovali o budućim koracima.

U16 selekcija je imala i svoje blistave momente. Nakon pažljivo pregledanih svih utakmica, zadovoljno sam trljala ruke. Lyla Grace Kahrimanović po svim statistikama i parametrima se istakla u našem timu i smatram da je to dragulj koji moramo njegovati. 3 puta double-double učinak od 7 utakmica i od strane FIBA nominovana za MVP prvenstva. Fasciniralo me da jedna djevojka u toj dobi bude najbolji strijelac, najbolji skakač, napravi najviše blokada i bude najbolja po efikasnosti u našoj reprezentaciji. Ne sjecam se ni da sam ja imala tu dominaciju u tim godinama.

Interesantno je da je Lyla rođena i odrasla u Americi. Majka joj je Amerikanka, a otac ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Jako slabo govori bosanski jezik, ali na svakom koraku ističe svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini, što je definitivno za primjer svima nama.

Mnogo je kritičara koji očekuju da napravimo i bum sa mlađim selekcijama. Naravno da mi to želimo, ali primarni cilj je da svaka selekcija “izbaci” buduću seniorku, a to ponekad ne prati rezultat. Napravili smo selekcije koje se moraju pratiti, dograđivati i kristalizirati. Ako budemo imali kontinuitet, imaćemo i rezultate.

Drago mi je da smo selektor Lojo i ja ugostili našu Lyla i jasno joj dali doznanja da ćemo je pratiti i da je želimo vidjeti u dresu najdražeg tima i u budućnosti.


(Admir O.)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.