14.11.2022. 18:45
0
Ima li kraja pehovima: Još jedan “Zmaj” upitan za večerašnji duel u Francuskoj
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra duel u Francuskoj u dvorani Palais des Sports, koja je inače dom trofejnog kluba Pau-Orthez, u četvrtom kolu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (20.30 sati).

Domaćin Francuska apsolutni je favorit. Dobru formu aktuelni olimpijski i evropski viceprvaci su demonstrirali prije tri dana, kada su u Litvaniji slavili s ubjedljivih 65:90, objavio je je Košarkaški savez BiH.

Ostavit će srce na parketu

Naša selekcija, s druge strane, ponovo ima problema. Na sinoćnjem treningu Sani Čampara se žalio na povredu noge.

Njegov večerašnji nastup je pod velikim upitnikom. Stručni štab ipak vjeruje da će playmaker Zadra stisnuti zube i odigrati meč.

Podsjetim, “Zmajevi” u ovom kvalifikacijom “prozoru” ne mogu računati na Jusufa Nurkića i Džanana Musu. Razlog su propisi NBA i Eurolige.

Zbog povrede nema niti kapitena Miralema Halilovića. Uoči okupljanja je otpao i Emir Sulejmanović. A pravi šok je uslijedio uoči susreta sa Mađarskom.

Prvo je objavljeno da zbog povreda neće nastupiti ni Edin Atić, potom niti John Roberson.

Međutim, kod naših “Zmajeva” jedno je sigurno. Ostavit će srce na parketu, kao i uvijek.

“Francuzi su sve domaće utakmice u ovim kvalifikacijama dobili. Jako su raspoloženi i nakon odlične partije u Litvaniji. Ali i mi smo raspoloženi i sretni nakon pobjede nad Mađarskom.

Uspjeli smo skupiti energiju

Nadam se da smo u ovih nekoliko dana uspjeli skupiti energiju kako bismo ponovo odigrali požrtvovano i kvalitetno, pored svih izostanaka s kojima smo suočeni”, kaže selektor Adis Bećiragić.

Pored Čampare, u ekipi BiH su sljedeći igrači: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.


Utakmica Francuska – BiH počinje u 20.30 sati.

Ostali parovi 10. kola grupe K: Mađarska – Češka (početak 18 sati), Crna Gora – Litvanija (19).

Poredak: Francuska 16, Litvanija 16, Crna Gora 15, BiH 14, Mađarska 13, Češka 12.

Na SP će s plasirati tri najbolje selekcije.


(Admir O.)

Kosarka
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.