16.12.2022. 11:01
0
Košarkaši Slobode dočekuju Posušje
U 7. kolu Lige Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode u Mejdanu dočekuju ekipu Posušja. Sloboda je na omjeru 2-4, a Posušje 1-5.

- Utakmica protiv Posušja je izuzetno bitna. Bit ću slobodan i otvoren da kažem da je to utakmica u kojoj apsolutno imamo imperativ pobjede. Ekipa se mora pokazati u najboljem svjetlu, moramo imati pravi pristup i uvijek je posebna obaveza da igramo tako u Mejdanu. Moramo dati maksimum i doći do važne pobjede - kaže Nedim Džemić, trener OKK Slobode. 

Predsjednik Tuzlaka Aid Berbić ističe da ekipa ima priliku pokazati koliko vrijedi. 

- Dosadašnji dio prvenstva je takav, sigurno da ekipa treba biti bolje plasirana. Moramo pokazati agresivnost i da sačuvamo domaći teren. Pred nama je jedna utakmica u kojoj ekipa mora pokazati kako treba da igra. Izlazili smo iz povreda, bilo je svega, a ova utakmica će pokazati pravu snagu Slobode - kaže Berbić. 

Na kraju press-konferencije prvotimac Nedim Omerović je pozvao publiku da ih podrži u subotu uvečer.

- Trenirali smo kompletni, bez povreda i nadamo se da ćemo uz zalaganje i trud doći do pozitivnog rezultata. Fokus je na nama i otklanjanju naših grešaka. Pozivam publiku u Mejdan da nas podrži - rekao je Omerović. 

Utakmica Sloboda - Posušje igra se u subotu sa početkom u 19 sati. 

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.