27.12.2022. 8:48
0
NBA: Sjajan nastup Jusufa Nurkića i nova pobjeda Portlanda
Ekipa Portland Trail Blazersa pobijedila je na svom terenu ekipu Charlotte Hornets rezultatom 124-113.

Naš Jusuf Nurkić bio je najbolji igrač na obje strane terena postigavši, za 35 minuta na terenu, 28 poena (šut iz igre 8/12 i šut za tri poena 5/7), čemu je dodao 15 skokova, 6 asistencija, dvije blokade i dvije ukradene lopte i tako postao statistički najkorisniji igrač na meču.

Kod Portlanda istakao se još i Jeremy Grant sa 32 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dvije blokade i jednom ukradenom loptom, dok je Anfernee Simons zabilježio 18 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Kod gostiju najbolji je bio LaMelo Ball sa 27 poena, 7 skokova i 7 asistencija. P. J. Washington je dodao 22 poena, 6 skokova i jednu asistenciju.

Nakon ove pobjede Portland je na omjeru od 18 pobjeda i 16 poraza, a Hornetsi su skupili 9 pobjeda i 24 poraza.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza nije nastupio za ekipu Minnesota Timberwolvesa na gostovanju u Miaimiju gdje su poraženi rezultatom 113-110.


(Patria/Admir O.)

NurkicNBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.