23.3.2023. 16:25
0
Dončić pokazao sudijama da su potkupljeni
Nakon što su nanizali 11 uzastopnih poraza na gostovanjima, Golden State Warriorsi dolaskom u Teksas preokrenuli su tu statistiku i došli do dvije pobjede zaredom.

Nakon očekivanog slavlja u Houstonu aktualni NBA prvaci trijumfirali su i u Dallasu te tako pokvarili povratak Luke Dončića u domaću momčad nakon što je propustio pet utakmica zbog ozljede. No pobjeda Warriorsa 127-125 ostala je u sjeni događaja u završnici treće četvrtine, zbog kojih su iz Dallasa najavili da će uložiti žalbu na ishod utakmice, prenosi N1. 

Nakon minute odmora koju je tražio trener Dallasa Jason Kidd, igrači domaće momčadi su se postavili u suparničku polovicu, kao da imaju loptu u posjedu, ostavljajući centra Warriorsa Kevona Looneyja neometanog pod svojim košem, što je ovaj iskoristio za lagano zakucavanje.

Iz Dallasa tvrde da je konfuziju uzrokovao sudac koji je, prije nego što je pokazao znak za minutu odmora, signalizirao da će nakon stanke lopta biti u posjedu domaće momčadi. No, suci su tu odluku promijenili, a da o tome nisu obavijestili vodstvo i igrače Dallasa.

To je naročito razbjesnilo slovenskog košarkaša, koji je pokazao sudijama da su potkupljeni.


Vlasnik Dallasa najavio žalbu

Vlasnik Mavericksa Mark Cuban je putem poruke na Twitteru ovu situaciju nazvao “vjerojatno najvećom sudačkom pogreškom u povijesti NBA lige”.

“Sve što su trebali učiniti je reći nam da su promijenili odluku, a to nisu učinili”, napisao je Cuban koji je najavio da će se klub žaliti na ishod utakmice, s obzirom na to da je završila s dva koša razlike.



Glavni sudac utakmice Sean Wright je rekao da su Mavericksi sami izazvali konfuziju, navodeći da je bilo pokazano da je lopta za Warriorse.

Warriorsi su pobjedom došli do prednosti 2-1 u međusobnim dvobojima protiv Dallasa, što može biti odlučujuće na kraju osnovnog dijela sezone u vrlo neizvjesnoj borbi za mjesta u doigravanju.

Jonathan Kumimga je sa 22 koša bio najbolji strijelac Golden Statea, ali ključnu ulogu u završnici utakmice je imao Stephen Curry koji je uz 20 poena imao i 13 asistencija. Jordan Poole je ubacio 16 koševa, a Draymond Green i Donte DiVincenzo po 14.

Dončić je sa 30 koševa, 17 asistencija i sedam skokova bio najbolji igrač Dallasa, koji je bio oslabljen neigranjem Kyrieja Irvinga i Tima Hardawaya Jr. Jaden Hardy je sa 27 poena bio drugi strijelac Mavericksa, prenosi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.