25.4.2024. 17:33
0
U Bosni i Hercegovini izdajnik, u Turskoj heroj i superzvijezda: "Oni trebaju igrače poput mene"
Tarik Biberović ove sezone izbio je u centar pažnje turske javnosti.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH blista u dresu Fenerbahčea, a Zeničanin je u međuvremenu od svog dolaska dobio turski pasoš i zaigrao za nacionalni tim ove zemlje.

Sam Biberović vjeruje da je kalibar za najviši nivo, odnosno NBA ligu.

"Vjerujem da se moj stil igre uklapa u NBA. Potrebni su im igrači poput mene. Imam veličinu, mogu igrati na obje strane parketa, šutirati, skakati. Vjerujem da mogu uspjeti ako odem tamo", rekao je Biberović u razgovoru za BasketNews i dodao:

"Moj agent je u kontaktu s Memphisom. Imali smo sastanak prije mjesec dana i iskazali su pozitivan stav o meni. Međutim, nikakva odluka još nije donesena", istakao je on.

Inače, prava na ovog krilnog košarkaša imaju Memphis Grizzliesi.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.