8.5.2024. 8:25
0
NBA: Boston i Oklahoma poveli na početku serija
Boston je na svom parketu bez većih problema savladao Cleveland Cavalierse 120:95. Samo u prvoj četvrtini Cleveland je bio na jednocifrenoj razlici. Jednom kada su se Celticsi u drugoj dionici popeli na dvocifrenu razliku više je nisu ispuštali i slave prvu pobjedu u seriji.

Jaylen Brown je sa 32 poena bio najefikasniji igrač Bostona, dok je Derrick White ubacio 25. Kod Clevelanda Donovan Mitchell je ubacio 33 poena,

Oklahoma City Thunder je savladala Dallas Maverickse 117:95. Dallas je bio u igri 3/4, sredinom treće dionice prišao na samo jedan poen zaostatka 66:65, ali Oklahoma serijom 14:4 odbija tu prijetnju i odlazi na +11. Sve poslije toga je bilo lakše, te slave na kraju sigurnu pobjedu.

Shai Gilgeous-Alexander je opet igrao izvrsno, 29 poena, te po devet skokova i asistencija, dok je Chet Holmgren ubacio 19. Kod Dallasa dvojac Irving-Dončić je bio ispod svog nivoa, što se osjetilo, pa iako su ubacili 20, odnosno 19 poena i bili najefikasniji u Dallasu, nedostajalo je njihovog učinka.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.