Naviknuti na domaće sireve teško se odlučujemo probati strane i imamo predrasude prema njima. Međutim, ko voli isprobavati različite okuse i mirise, rado će probati pohovanu mozzarellu. Naš kuhar Žarko Marić je u sve to dodao i malo susama.
Sastojci:
125 g mozzarella sira
1 jaje
50 g brašna
30 g prezle
20 g susama
50 ml suncokretovog ulja
50 ml maslinovog ulja
Mozzarella spada među najpopularnije, ali i najbolje, talijanske sireve. Zahvaljujući svojoj teksturi i prilično blagom okusu moguće ju je kombinovati u raznim jelima.
Mi smo se odlučili na varijantu pohovanja, jer je to, pored salate, jedan od najjednostavnijih i najbržih način spremanja. Dakle, isjecite mozzarellu na komade debljine između 1-2 cm, uvaljajte ih u brašno, potom u jaja i na kraju u mješavinu prezle i susama.
Pržite ih u dubljem ulju oko 2-3 minute sa svake strane, pa ih vadite na papirni ubrus kako biste se riješili viška masnoće. Mozzarella odlično ide uz paradajz i bosiljak.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.