19.5.2017. 16:23
0
Zapečeni krompir s faširanim i mozzarellom
Vrijeme je mladog krompira, pa je naš kuhar Žarko Marić odlučio napraviti jedno starinsko jelo sa malom "nadogradnjom". Krompir, meso i sir... ne može da vam se ne svidi!
Sastojci:

6 većih mladih krompira
450 g faširanog mesa
100 g mozzarelle
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika peršuna
100 ml koncentrata paradajza
so
biber

Mladi krompir dobro operite, ali mu nemojte guliti kožicu. Izbodite ga na više mjesta viljuškom, premažite ga maslinovim uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Trebat će mu oko 50 minuta da postane mekan.

Dok se krompir peče, možete pripremiti nadjev. Na maslinovom ulju popržite faširano meso, začinite ga i dodajte koncentrat paradajza. Pustite sve da se krčka oko 15 minuta.

U krompiru koji ste izvadili iz rerne pažljivo napravite udubljenja (viljuškom ili kašikom), pa u njih stavite nadjev od mesa. Zatim, preko toga stavite komade mozzarelle, prelijte sve maslinovim uljem i vratite u rernu na još pet minuta. Uz ovo jelo poslužite sezonsku salatu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.