29.8.2017. 14:13
0
Brancin (lubin) u bijelom
Brancin, lubin ili još i morski grgeč, spada među traženije morske ribe na ovim prostorima, a razlog je jednostavan. Meso ove ribe je odličnog okusa, a kada ga još pripremite na način kao što je to učinio Žarko Marić, vašoj sreći nema kraja.
Sastojci:

4 brancina (lubina)
marinada za ribu (maslinovo ulje, peršun i bijeli luk)
1 šolja prezle
500 ml vrhnja za šlag
so
limunova korica
mješavina začina

Svježeg brancina ćete najprije pronaći u ribarnici, a tamo možete zamoliti i da vam ribu očiste i pripreme je za kuhanje. Dakle, očišćenu ribu posolite s vana i iznutra, a potom je bogato uvaljajte u marinadu koju ste napravili od maslinovog ulja, svježeg peršuna i bijelog luka.

Ribe poslažite jednu uz drugu u tepsiju, pa ih polijte vrhnjem za šlag. Nakon toga, pospite ih prezlom i mješavinom začina i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Ovako pripremljenom brancinu potrebno je oko 40 minuta da bude gotov, a ako volite da bude reš i hrskav ostavite ga malo duže.

Kao i uz drugu ribu, kao prilog će se odlično uklopiti kuhani krompir i blitva, a možete se počastiti i čašom bijelog vina.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.