10.1.2018. 11:01
0
Mesne kuglice
Evo još jednog jednostavnog recepta koji je stvoren za one situacije kada vam neko iznenada dođe u goste, ili hoćete poslužiti malo drugačiji mezu. Naravno, mesne kuglice mogu biti i super ručak uz neki prilog.
Sastojci:

500 g faširanog mesa 
1 kašika ulja
1 luk
1 kašičica crvene paprike
so
prezla
1 jaje 
1 kašika paradajz sosa
1 kašika peršuna
ulje i puter za prženje

Na malo ulja kratko prepržitno sitno nasjeckan luk. Zatim, u posebnoj zdjeli pomiješajte meso, začine i jaje. U tu smjesu dodajte luk, paradajz sos i postepeno dodajite prezlu. 

Kada se svi sastojci sjedine oblikujte kuglice veličine zalogaja i redajte ih na tacnu. U dubljoj tavi zagrijte ulje i puter, pa kuglice pržite na laganoj vatri dok ne porumene sa svih strana.

Ako ih budete služili kao mezu možete ih dodatno ukrasiti tako što ćete ih staviti na štapiće za ražnjiće. Uz mesne kuglice super će se slagati razni umaci i namazi kao što su ajvar, tartar ili holandez sos.

Također, mesne kuglice uz dobar prilog kao što je riža s povrćem, ili pekarski krompir, mogu biti i odličan ručak kojeg će posebno voljeti mlađi članovi porodice. Dobar tek, želi vam Tefal!
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.