19.3.2018. 13:34
0
Slatko voćni sendvič
Kada poželite nešto slatko i nešto neobično, Žarko Marić ima jednostavan recept koji će vas sasvim sigurno oraspoložiti.
Sastojci:

2 integralna peciva 
kakao krem
mliječni krem
1 banana
sušene marelice
lješnjak

Ovo je jedan od onih recepata koji možete modifikovati prema vašim željama, pa za početak ne morate koristiti integralno pecivo. No, budete li se držali ovih sastojaka onda ovaj slatkiš možete „prodati“ pod zdrav obrok.

Dakle, pecivo presijecite na pola, pa unutrašnju stranu jedne polovine namažite tamnim kremom, a drugu polovicu svijetlim kremom. Naravno, ukoliko ne volite okus tamnog ili bijelog, možete koristiti i jednobojni krem.

Bananu nasijecite na ploškice, pa ih poredajte po kremu. Sušene marelice isijecite na sitne kockice, pa ih poslažite preko banane. Ako želite bolji okus lješnjaka, onda je dobro da ih prije nego ih nasjeckate kratko prepržite u tavici, pa ih onda usitnjene pospete na kraju. Poklopite sendvič drugom polovinom peciva i uživajte u slatkasto-voćnom okusu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.