10.4.2018. 10:18
0
Brza obrok salata
Nije vam se jednom desilo da kući dođete toliko gladni da vam ne pada napamet nešto kuhati, pržiti, peći... Ali, na sreću, postoje recepti kao stvoreni za takve situacije, a jedan od njih je i ova brza obrok salata.
Sastojci:

100 g miješane salate
50 g kukuruza šećerca
150 g crvenog graha
160 g tunjevine
so
sirće

Ako ove namirnice nemate u kući, lako ćete ih pronaći u bilo kojem marketu. Dakle, dovoljno vam je mala konzerva kukuruza, konzerva crvenog graha, tunjevina u konzervi i malo salate.

U većoj i dubljoj zdjeli pomiješajte salatu, kukuruz, grah i tunjevinu. Ako ste kupili tunjevinu u ulju, onda nije potrebno dodatno uljiti salatu. Dodajte malo sirćeta, začinite po želji i uživajte u obroku koji je gotov za pet minuta. Naravno, u ovu salatu možete dodati i druge sastojke kao što su paradajz, masline, žuti tvrdi sir i sl., ali time produžavate vrijeme pripreme, pa to onda više nije brzi obrok. Stoga, neka bude jednostavno i brzo, a kada zadovoljite potrebe gladnog stomaka, možete razmišljati o nekom složenijem receptu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.