4.5.2018. 11:19
0
Ribarska bajka
Kod pripreme ribe ne treba previše komplikovati stvari. Žarko Marić donosi još jedan jednostavan recept koji će od bilo koje ribe napraviti pravu deliciju.
Sastojci:

1 kg ribljeg filea (po želji)
3 tikvice
2 svježa paradajza
2 svježe paprike

marinada za ribu:
30 ml maslinovog ulja
20 g svježeg peršuna
3 češnja bijelog luka
1 kašika kopra
2 stabljike mladog luka (zeleni dio)
50 ml bijelog vina
sok 1 limuna 
so
biber

Dakle, trk u ribarnicu i tražite najsvježiju ribu koju imaju. To može biti losos, tuna, brancin, ili kao kod Žarke kalifornijska pastrmka. Ono što je bitno jeste da zamolite u ribarnici da vam ribu isfelitiraju.

Zatim, u malo većoj zdjeli pomiješajte što kvalitetnije maslinovo ulje sa svježim peršunom, bijelim lukom, sitnije nasjeckanim zelenim dijelom mladog luka, koprom, sokom od limuna i bijelim vinom. Po želji posolite i pobiberite.

Ribu dobro posušite pa je poslažite po tepsiji, a između poredajte povrće koje ste narezali na ploškice. Potom, sve bogato premažite marinadom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Riba bi trebala biti gotova poslije 10 minuta, ali ako volite sve da bude malo pečenije onda ostavite i 15 minuta. Uz ovo jelo prijat će i čaša bijelog vina, te salata od rukole. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.