10.5.2018. 9:58
0
Zapečeni punjeni paradajz
S paradajzom možete praviti čuda, od sokova, preko supa i salata do glavnih jela. Žarko Marić ih je ovoga puta punio ukusnim nadjevom i zapekao u rerni... Mmmmmmm!
Sastojci:

4 veća svježa paradajza
2 tikvice
2-3 svježe paprike
1 luk
70 g suhog mesa
100 g žutog sira (gouda, trapist, edamer...)
svježa majčina dušica
biber
so 

Kako biste olakšali sebi pripremu ovog jela bitno je da odaberete krupniji i malo zreliji paradajz. Nožem odsijecite dio paradajza na kojem se nalazi peteljka tako da dobijete pristup unutrašnjosti. Zatim, kašikom ili manjim nožem pažljivo iskružite unutrašnjost paradajza i sačuvajte je. „Mesu“ od paradajza dodajte sitno nasjeckane tikvicu, luk i paprike, te suho meso i dio sira. Sve začinite i dobro izmiješajte.

Sa ovom smjesom punite unutrašnjost paradajza, a ostatak sira iskoristite kao poklopac, pa stavite na vrh punjenja. Napunjeni paradajz poslažite u tepsiju, a ostatak nadjeva rasporedite po prazninama. 

Paradajz stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Ukoliko želite da imate malo više umaka, pred kraj pečenja možete dodati vode po želji. Uz ovo jelo kao prilog možete poslužiti krompir pire. Tefal je i ovoga puta bio od velike pomoći Žarki pri pripremi punjenog paradajza.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.