Musaka vas neće nikada iznevjeriti, posebno ako u nju stavite sastojke koje volite. A ako niste sigurni koja je idealna kombinacija, ovaj recept će vam sigurno pomoći.
Sastojci:
2 kašike ulja
200 g purećeg filea
1 stabljika prase
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
300 g krompira
2 tikvice
1 kašika brašna
100 g edamera
100 g mozzarelle
50 g parmezana
20 putera
začini
Krompir stavite u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 10 minuta. Tikvice isijecite na ploške, pa ih kratko izgrilujte u gril tavi.
Pureći file izrežite na kockice, pa ga na ulju kratko prepržite zajedno sa prasom.
Zatim, krompir ogulite, pa ga isijecite također na ploške i poredajte po dnu tepsije koju ste prethodno pomastili. Po krompiru složite tikvice, a potom dodajte meso i prasu. Sve prelijte sa dijelom smjese koju ste prethodno napravili od jaja i vrhnja za kuhanje.
Po svemu pospipte kašiku brašna, pa dodajte dio narendanog edamer i mozzarelle. Ponovite postupak onoliko puta koliko imate namirnica. Bitno je da završni sloj bude sir i ravnomjerno raspoređeni komadići putera.
Musaku pecite na 180 stepeni oko 20 minuta i poslužite uz jogurti ili miješanu sezonsku salatu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.