18.5.2018. 10:56
0
Veggie leća
Za razliku od ljudi koji ne vole povrće, vegetarijanci imaju puno bolji izbor namirnica za pripremu ukusnih jela. Žarko Marić se ovoga puta odlučio za leću i od nje napravio pravu malu deliciju!
Sastojci:

300 g leće
700 ml vode
300 ml povrtnog temeljca
1 kašika kurkume
lovorov list 
1 kašika ulja
2 stabljike mladog luka
2 svježa paradajza
mljevena crvena paprika
svježi peršun

Leću je danas lako za nabaviti, a u ponudi imate leću raznih boja. Za koju god se odlučite, nećete pogriješiti. Prije pripreme ovog jela, leću je najbolje preko noći ostaviti u vodi kako bi nabubrila. Naravno, ako to i ne uradite, vaše jelo će i dalje biti ukusno.

Leću potom stavite u veliku količinu vode (koju možete, a ne morate posoliti) u koju ste dodali ½ kašike kurkume i lovorov list i kuhajte oko pola sata. Procijedite je i ostavite sa strane. 

Zatim, na ulju kratko prepržite nasjeckan mladi luk, pa dodajte na kockice isjeckan svježi paradajz. Kada sok od paradajza skoro u potpunosti ispari, dodajte leću. Sve prelijte sa povrtnim temeljcem, pospite svježim peršunom i ostatkom kurkume, te kuhajte dok tečnost ne ispari. Oni koji vole jela „na kašiku“ mogu kuhati kraće kako bi povrće ostalo u sosu. Integralni hljeb i zelena salata odlično će uklopiti uz ovako pripremljenu leću.

U pripremi ovog jela Žarki je i ovoga puta pomogao njegov prijatelj Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.