Za pripremu ribljeg gulaša potrebno vam je sigruno nekoliko sati da ga pripremite kako treba, ali zahvaljujući Tefalu Žarko Marić ima recept s kojim je ovo jelo gotovo dok trepnete!
Sastojci:
500 g filea morske ribe (brancin, grdobina)
1 manja tikvica
½ komorača
1 stabljika mladog luka (i zeleno i bijelo)
2 manja paradajza
sok 1 limuna
svježi peršun
50 ml ribljeg temeljca
50 ml vrhnja za kuhanje
so
biber
maslinovo ulje
Ono što će vam najviše vremena oduzeti pri pripremi ovog gulaša jeste zapravo mariniranje. Ribu isjeckajte na kockice (veličine zalogaja), pa je posolite, pobiberite, te prelijte sa ½ mjere limunovog soka i maslinovim uljem. Ostavite u frižider da se marinira oko 30 minuta.
Tikvicu i mladi luk izrežite na ploške, a komorač i paradajz na kockice.
Stavite mariniranu ribu u
Tefal ActiFry Express fritezu, pa dodajte nasjeckano povrće. Prelijte sve sa ostatkom limunovog soka i sa jednom kašikom maslinovog ulja. Upalite fritezu, izaberite program za kuhanje povrća i namjestite tajmer na 8 minuta.
Dok se gulaš lagano kuha, imate vremena da pripremite prilog. To može biti integralna riža, ili u ovom slučaju integralna tjestenina.
Nakon osam minuta, dodajte riblji temeljac, vrhnje i svježi peršun, pa stavite da se kuha još 5 minuta. Ukoliko volite da povrće bude još mekše, onda produžite vrijeme kuhanja.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.