19.7.2018. 10:19
0
Skriveni oslić u povrću
Ljeto i vrućine se lakše podnose ukoliko u sebe unosimo neku laganiju hranu, a riba s povrćem je idealna kombinacija!
Sastojci:

500 g fileta oslića
50 g putera
so
biber

umak:
2 kuhana jaja
sok 1 limuna 
2 kašike svježeg peršuna
so
biber

prilog:
2 kašike maslinovog ulja
3 mrkve
2 limuna
300 g brokule

Ako ste u mogućnosti, filete oslića potražite svježe, ali neće smetati ni ako su smrznuti. Meso ribe posolite i pobiberite sa obje strane, pa ga bogato premažite rastopljenim puterom. Filete pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.

Dok se fileti peku, pripremite ukusan umak koji će vašoj ribi dati poseban šmek. Tvrdo skuhajte dva jaja, pa ih pomiješajte sa sokom od limuna, svježim peršunom i začinima. Sastojke usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete fini umak. Sa ovim sosom prelijte pečene filete, pa ih vratite još nekoliko minuta u rernu.

U dubljoj šerpi zagrijte veću količinu vode, posolite je i uspite u nju maslinovo ulje. Kada proključa, dodajte bijeli luk, mrkvu i limun izrezan na deblje komade koje nije potrebno guliti. Nakon 5 minuta dodajte i cvjetove brokule, začinite po želji, pa kuhajte još 5-7 minuta. Povrće i limun dobro ocijedite, pa ga rasporedite po ribi i umaku. U pripremi ovog recepta, Žarko Marić je i ovoga puta imao pomoć svog dobro drugara Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.