21.9.2018. 13:12
0
Kisele paprike roge
Osjećaj pri pripremanju vlastite zimnice je jedan od onih koji nas usrećuju i koje pamtimo. Priprema kiselih paprika na ovaj način je jednostavna, a o vašoj zimnici sa oduševljenjem će pričati cijeli komšiluk.
Sastojci:

oko 7 kg paprika roga
2 l vode
1 l alkoholnog sirćeta
50 g soli
30 g šećera
200 ml maslinovog ulja
fildžan/šoljica crnog biber u zrnu

Paprike dobro operite, isijecite na filete i očistite od sjemenki. Oprane i osušene tegle stavite u rernu oko pola sata na 100 stepeni kako biste ih sterilisali.

Potom, u veću šerpu (najveću koju imate u kući) sipajte vodu, sirće, ulje, te šećer, so i biber u zrnu. Poklopite i sačekajte da tečnost proključa. Nakon toga, smanjite vatru i počnite dodavati paprike. Nemojte staviti sve paprike. Za početak stavite desetak fileta i kuhajte najviše dvije minute, pa ih slažite u tegle. Bitno je da paprike u tegli budu što više zbijene.

Ponavljajte postupak sve dok imate paprika. S vremena na vrijeme, u tečnost možete dodavati pomalo vode, jer će tokom kuhanja tečnost isparavati.

Kada ste tegle napunili paprikama, dodatno ih zbijte plastičnim pritiskačem po vrhu, te ih na kraju prelijte sa tečnosti od kuhanja. Napunjene tegle nemojte odmah zatvarati poklopcem, nego ih samo prekrijte aluminijskom folijom ili pamučnom krpom preko noći, pa tek sutradan stavite prozirnu foliju i dobro zavrnite poklopac. Tegle sa ukusnom zimnicom držati u tamnoj i hladnijoj prostoriji, te nipošto ne izlažite na suncu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.