1.11.2018. 12:24
0
Vinski gulaš
Nevjerovatno mekani komadi mesa ispunjeni finim aromama odlika su vinskog gulaša o kojem će oni što ga probaju imati samo riječi hvale.
Sastojci:

2 kašike ulja
800 g junetine 
200 g suhog mesa
250 g šampinjona
2 luka  
1 mrkva 
½ korijena celera
3 češnja bijelog luka
2 kašike brašna
1 l crnog vina
2 kašičice timijana 
1 kašičica klinčića
lovorov list
svježi peršun

Junetinu isjecite na veće zalogaje, pa je na jakoj vatri kratko prepržite sa svih strana. Izvadite je u zdjelu i poklopite, a u šerpu, potom, ubacite suho meso izrezano na trakice, luk i mrkvu isjeckano na krugove, korijen celera na kockice i sitno nasjeckan bijeli luk. Prodinstajte sve oko 10 minuta, pa vratite poprženo meso, sve pospite brašnom, dobro izmiješajte i dinstajte oko pet minuta.

Zagrijte litar crnog vina (preporučljivo je da koristite kvalitetnije vino, a ne jeftino), pa s njim podlijte meso i povrće. Po želji posolite i pobiberite, zatim dodajte timijan, klinčiće i lovorov list, smanjite vatru i pustite da se gulaš krčka najmanje 2,5 sata. Povremeno možete protresti šerpu.

Šampinjone isjecite na krupno, a po želji ih možete kratko prepržiti pa ih onda dodati u gulaš. Izmiješajte lagano sve i pustite da se kuha još nekih 15 minuta. Uz ovaj bogati gulaš odlično će se uklopiti pire od bilo kojeg povrća. Ako želite potpuni ugođaj pire možete napraviti i od karfiola. Za izbor ovog zanimljivog recepta pobrinuo se Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.